Tradities

Op de 11de van de 11de openen wij om 11:11 uur het carnavalsseizoen in Knotsenburg. In 2017 deden wij dat voor het eerst in samenwerking met Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (SOCN). Wij openen traditiegetrouw het carnaval in de binnenstad van Nijmegen onder het gebeier van de Sint Steven met een toost van de Blauwe Schuit.

Op de zaterdag van het groot carnaval openen wij het carnaval in Nijmegen bij de Blauwe Steen boven aan de Grote straat. Hier slaan wij het eerste vaatje aan en proosten wij samen met o.a. de Prins van Knotsenburg en de burgemeester van Nijmegen. ’s Avonds hebben wij feest in de Kajuit van de Blauwe Schuit, dat traditiegetrouw zitting heeft in Café Daen aan de Grote Markt. Tijdens de optocht op zondag heeft onze wagen een vaste standplaats langs de route, vanuit hier groeten wij alle carnavalisten van Knotsenburg.

Tijdens carnaval sluiten wij aan bij de activiteiten van andere verenigingen, zoals zij ook welkom zijn bij onze activiteiten. Zo genieten we samen volop van carnaval in Knotsenburg!

We hebben meer tradities. Wil je meedoen? Sluit dan aan bij onze carnavalsvereniging.